На світовому ринку свинини знову з’явилися тривожні сигнали — про це заявив міжнародний експерт із ринку м’яса Джон Страк у своєму квартальному огляді. На його думку, осінь 2025 року виглядає так само ризикованою та нестабільною, як і попередні місяці, а нові торговельні бар’єри з боку Китаю можуть стати спусковим гачком для зниження глобальних цін на свинину.
Минулого четверга Китай зробив хід, який Адміністрація США розцінила, як акт агресивної ескалації відносин, тому вже у п'ятницю Президент Трамп пригрозив запровадити заборонні 100% мита на весь китайський імпорт, що призвело до різкого обвалу цін на нафту та фондових і товарних ринків, а також крипти.
В Україні дедалі більше городників обирають підзимню посадку цибулі, адже це дозволяє отримати ранній врожай і зміцнені рослини. Експерти наголошують: успіх озимої цибулі залежить від правильно обраного часу та дотримання технології.
В Україні розпочинається сезон висадки озимого часнику — однієї з найпопулярніших культур серед городників. Експерти наголошують: правильно обраний час посадки є ключем до високого врожаю навесні.
Україна наростила імпорт свинини – охолодженої та мороженої. Зокрема, у вересні-2025 в країну було ввезено на 31% більше продукту, ніж місяцем раніше, – понад 6 тис. тонн. Це стало рекордом із січня 2022 року. Везуть свинину в Україну переважно з країн Євросоюзу (ЄС).
Після 31 жовтня в Україні не підвищуватимуть тариф на електроенергію для побутових споживачів – щонайменш, до закінчення опалювального сезону 2025/26. Відповідно, на поточному рівні – 4,32 грн за 1 кВт*год – ціна на світло залишиться і в листопаді, і в грудні, і т.д.
Щоосені українські аграрії знову стикаються з викликами, які формуються не лише погодою, а й біологічною конкуренцією на полі. Озимі зернові, щойно проростаючи, вже змушені боротися за ресурси з бур’янами, які розвиваються паралельно. Ця конкуренція невидима на перший погляд, але її наслідки проявляються навесні у нерівномірному розвитку, зниженому потенціалі врожаю.
Маржинальність падає, конкуренція росте, а споживачі змінюють звички швидше, ніж будь-коли. Традиційні моделі бізнесу більше не працюють. Вихід один — шукати нові стратегії зростання. Саме цій темі присвячений New Food Summit 2025, який відбудеться 22–23 жовтня у Києві та онлайн.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...