- Деталі
- Статті
- 12349
Агровиробники часто запізнюються та зволікають із проведенням післязбирального обробітку ґрунту, що призводить у майбутньому до неконтрольованого розвитку хвороб, шкідників та зростання рівня забур’яненості посівів.
Агровиробники часто запізнюються та зволікають із проведенням післязбирального обробітку ґрунту, що призводить у майбутньому до неконтрольованого розвитку хвороб, шкідників та зростання рівня забур’яненості посівів.
Ми можемо скільки завгодно розраховувати кількість елементів живлення, що містяться у мінеральних добривах, однак бодай епізодичне внесення органіки суттєво посилює їхню ефективність. Однак при цьому потрібно чітко розуміти, як правильно її використовувати.
Технологія внесення безводного аміаку передбачає побудову досить складної польової технології, яка включає ємності для транспортування сировини і внесення, холодильну установку та спеціальні культиватори.
Цибуля — дуже корисний овоч, який здатний захистити людину від різних хвороб. Але сам він досить вразливий і може захворіти навіть лежачи на полиці в підвалі. Правильна підготовка цибулі до зберігання — це запорука того, що урожай долежить у цілісності до весни. До цього етапу потрібно дуже серйозно підійти.
Щоб отримати хорошу грядку для овочів, зокрема картоплі, ягід чи квітів, створено спеціальну допоміжну машину. Вона просіює ґрунт, усуваючи його ущільнення, відновлюючи пористість, стимулюючи рециркуляцію повітря і води. І робить акуратну трапецію, відкриту сонцю й дощу
Сучасна теорія обробітку ґрунту базується на обґрунтованому узгодженні агрофізичних властивостей ґрунту і потреб вирощуваних польових культур. Тому основою будь-якого способу та системи обробітку ґрунту є одержання оптимальних параметрів пористості, щільності, твердості, структурного стану, оскільки між цими показниками існує нерозривний зв’язок і вони значно впливають на вологозабезпеченість, родючість і протиерозійну стійкість ґрунту до антропогенних і агротехнічних чинників.
Вадим Дробітько, керівник ФГ «Аркадія», землі якого розташовані на Миколаївщині, є чи не одним із найбільших українських практиків-експериментаторів із норм висіву різних культур.
Завдяки використанню цифрових рішень та технологій навігаційного стеження агрокомпанії можуть суттєво зменшити втрати матеріальних ресурсів через людський фактор.
Осіння оранка і досі залишається одним із основних елементів агротехнології у багатьох господарствах не лише лісостепової, а й степової зони України. Часто саме оранка є найбільш реальним способом розпушити грунт, створити умови для накопичення вологи, дати раду великій кількості пожнивних решток та знищити проросле насіння бур’янів.
Перші ознаки хвороб на моркві виявляють на коренеплодах ще в період вегетації рослин, але найінтенсивніший розвиток гнилей відбувається за зимового їх зберігання. Втрати врожаю коренеплодів від гнилей можуть сягати 50–70% і більше.