У більшості господарств намагаються практикувати більш-менш глибокий обробіток ґрунту під кукурудзу, надто ж якщо її вирощують у монокультурі. Однак цьогоріч далеко не скрізь люди встигли вчасно зібрати врожаї, а поготів, підготувати поля до весни. Тому майже скрізь доведеться, як тільки земля «дозріє», запускати в полі різноманітні компактори, потужні культиватори чи агрегати для вертикального обробітку ґрунту.
Перша половина зими — це завершальний етап комплектування господарства потрібними ресурсами для весняної посівної. Люди замовляють складники для техніки, міндобрива, ЗЗР, насіння — все, що потрібно для того, щоб без проблем зайти в поле, лишень ґрунт досягне фізіологічної стиглості.
Під час вирощування ячменю особливо важливо створити оптимальні умови живлення для формування високого врожаю зерна відповідної якості. Збільшення врожайності й покращання якості зерна належить мінеральному живленню внаслідок збільшення в ґрунті доступних елементів. Добрива сприяють формуванню більшої площі та ефективності функціонування асиміляційного апарату, зростанню й нагромадженню сухої речовини, збільшенню продуктивності фотосинтезу та підвищенню врожайності.
У селекції гібридів кукурудзи для посушливих умов взаємодія генотип × густота, генотип × рік, генотип × строк сівби є оцінкою селекційних зразків і вказує напрям використання вихідного матеріалу, опосередковано ідентифікує посухостійкі зразки
Неякісної селекції кукурудзи сьогодні, вочевидь, не існує — такі бренди просто не виживуть. Якщо ви поцікавитеся походженням того чи іншого гібрида відомого світового чи вітчизняного виробника, можете виявити, що багато з них використовують однакові супер-якісні генетичні лінії. Інша річ, що кожен виробник має власні підходи до справи.
Сушіння зерна кукурудзи справедливо вважається одним із найвідповідальніших завдань для кожного елеватора чи господарства. Річ у тім, що за норми вологості 13-14% ця культура досить часто збирається із вологістю 20-21% і більше, нерідко перевищуючи показник 30%.
Загалом, якщо не складаються аномально посушливі умови, то кукурудза росте у лісостепових регіонах України дуже навіть непогано. 9-10 т/га «на коло» перетворилися на мінімальну стабільну норму. На багатьох полях фіксуються значно вищі результати.
Цьогоріч, як втім і у всі попередні роки, збирання врожаю пізніх культур дещо забарилося. Причини цього є як об’єктивними, так і суб’єктивними. З одного боку, особливо у західній Україні ллють дощі, причому так, що у поле неможливо зайти технікою, та звісно ж, збирати кукурудзу із вологістю під 40% ніхто не бажає. З іншого боку гостро стоїть нестача як збиральних комбайнів, так і техніки для перевезення та оперативної доробки зерна.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...