Яйця — це звичний продукт на нашому столі. Але мало хто здогадується, що вони є справжнім скарбом для здоров’я організму.

Лікарі говорять, що регулярне вживання яєць може в рази покращити загальне самопочуття, зміцнити імунітет і навіть знизити ризик хронічних захворювань. І все це без дорогих біодобавок та жорстких дієт. Розповідаємо, яка користь яєць для здоров’я і скільки можна їсти щодня.

5 найголовніших причин :

  • Ідеальне джерело білка. Яйця містять усі незамінні амінокислоти в ідеальних пропорціях. Саме тому їх вважають еталонним джерелом білка, який легко засвоюється. Це особливо важливо для тих, хто займається спортом, працює фізично чи просто хоче зберегти м’язову масу після 40 років.
  • Підтримка мозку та пам’яті. Жовток містить холін — речовину, яка покращує роботу нервової системи, пам’ять і концентрацію. Дослідження показують, що регулярне споживання холіну знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера та вікових порушень мозку.
  • Захист від утрати гостроти зору. У яйцях багато лютеїну та зеаксантину — антиоксидантів, які накопичуються у сітківці ока. Вони знижують ризик катаракти, вікової дегенерації макули та покращують здатність бачити в темряві.
  • Профілактика серцево-судинних захворювань. Попри старий міф про «поганий» холестерин, сучасні дослідження доводять, що яйця не підвищують ризик серцевих хвороб у здорових людей. Навпаки, вони можуть збалансувати рівень холестерину в крові.
  • Зміцнення кісток та імунітету. Яйця — одне з небагатьох натуральних джерел вітаміну D, який допомагає засвоювати кальцій. А ще вони містять селен та цинк — це мікроелементи, які зміцнюють імунну систему та захищають від вірусів.

Скільки яєць можна їсти щодня: Для більшості людей без хронічних захворювань печінки чи серця безпечно вживати 1–2 яйця на день. Головне, готувати їх правильно: варені та пашот найкращі варіанти для зміцнення здоров’я.

 Читайте також :  Ціни на м'ясо в Україні: Прогноз аналітиків до кінця літа

 Цікаві поради :  Чому помідори ростуть товстошкірими і що робити

 

Пише agronews.ua.

Микола Бабенко: «Свинина 2026: з АЧС все ? Які...

Африканська чума свиней (АЧС) стала сильним ударом по купівельній спроможності населення України...

BEOZ Nephrite: енергія азоту для вашої сої

На полі фермерського господарства Миколи Гуліти, що у Волинській області, компанія ICL провела...

Із Австралії з любов’ю!

А чи знали ви, що Нуфарм – це австралійська компанія? Так, саме з тієї Австралії, де живуть...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1050
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

59890
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

37811
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.