Товстошкірі помідори ніхто не любить. Вони псують смак салатів, закусок, супів, тому доводиться обробляти плоди, щоб видалити шкірку. При цьому не всі дачники усвідомлюють, що винні самі в тому, що виростили такий урожай. Розкажемо, у чому причина і як із цією бідою боротися.

Багато залежить від особливостей сорту, тому важливо детально вивчати інформацію, яку виробник розміщує на упаковці з насінням. В основному цей недолік виявляється у південних сортів. Шкірка в них не просто щільна, а ще й тверда.

Але іноді змінюються навіть тонкошкірі види, причому не на краще.

Причини

  • Насамперед, варто звернути увагу на температуру повітря та режим поливу. Саме посуха змушує плоди томатів боротися за живучість та збереження вологи. В результаті зовнішня оболонка плода грубіє і стає товщою.
  • Якщо помідори ростуть у парнику, то дуже важливо провітрювати його у спекотні дні. Висока температура повітря призводить до тих самих наслідків.
  • У відкритому грунті справи не найкраще. Під прямим сонячним промінням вони горять і теж змушені боротися за продовження роду. Крім того, пряме спекотне сонце може спричинити опіки, тому потрібно передбачити конструкції для укриття рослин від спеки.

Якщо вже видався такий урожай, то найкраще використати товстошкірі плоди на консервування. При маринуванні шкірка не лусне, а ось у свіжих салатах вона заважатиме.

 Читайте також :  Ціни на м'ясо в Україні: Прогноз аналітиків до кінця літа

 Цікаві поради :  На 50% менше води на полив: за методом «штучної роси»

 

Пише newsyou.info.

Микола Бабенко: «Свинина 2026: з АЧС все ? Які...

Африканська чума свиней (АЧС) стала сильним ударом по купівельній спроможності населення України...

BEOZ Nephrite: енергія азоту для вашої сої

На полі фермерського господарства Миколи Гуліти, що у Волинській області, компанія ICL провела...

Із Австралії з любов’ю!

А чи знали ви, що Нуфарм – це австралійська компанія? Так, саме з тієї Австралії, де живуть...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1051
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

59891
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

37811
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.