Ціни на м’ясо в Україні у червні злетіли на 20-30%, і експерти допускають його подальше подорожчання.

"Влітку 2025 року ціни на м’ясо в Україні, ймовірно, залишатимуться високими або зростатимуть помірно", – зазначає у коментарі УНІАН аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка.

Як повідомляють у УКАБ, ціни на свинячий ошийок у найближчі місяці коливатимуться у межах 320-350 грн/кг (у червні було понад 330 гривень за кілограм). Причиною високої вартості називають дефіцит живої ваги, стабільний попит і сезонне зростання закупівель у період відпусток.

Вартість яловичини у червні складала, в середньому, 336 грн/кг, що на 22% більше, ніж минулого року. І, за прогнозами експертів, надалі вартість цього м'яса може піднятись ще на 5–7%.

"Особливо в серпні, через обмежену пропозицію та витрати на утримання худоби" – додають в Українському клубі аграрного бізнесу.

Ціни на курячі стегна, філе або тушки, на думку фахівців, також можуть незначно зрости. Серед причин подорожчання курятини називають зростання витрат на корми.

Водночас в пресслужбі "‎ЕКО-маркет"‎ вважають, що ціни на м'ясо в Україні залишатимуться стабільними до кінця осені.

"На поточний момент ринок увійшов у фазу відносної стабільності. Якщо не станеться форс-мажорів – різкого зростання валютного курсу, неврожаю зернових (які формують кормову базу), енергетичної кризи чи змін у податковому середовищі, – ціни залишатимуться стабільними щонайменше до кінця осені", – каже вона.

 Читайте також :  Хто став найбільшим імпортером українського борошна ?

 Цікаві поради :  На 50% менше води на полив: за методом «штучної роси»

 

Пише unian.ua.

Микола Бабенко: «Свинина 2026: з АЧС все ? Які...

Африканська чума свиней (АЧС) стала сильним ударом по купівельній спроможності населення України...

BEOZ Nephrite: енергія азоту для вашої сої

На полі фермерського господарства Миколи Гуліти, що у Волинській області, компанія ICL провела...

Із Австралії з любов’ю!

А чи знали ви, що Нуфарм – це австралійська компанія? Так, саме з тієї Австралії, де живуть...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1051
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

59891
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

37811
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.