"200 млн грн мит від експорту сої та ріпаку вже надійшли до бюджету і мають піти на потреби армії. Уникати сплати 10% мита за допомогою сумнівних довідок — це удар по обороноздатності країни." Про це написав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
В українських тепличних комбінатах цього тижня в чергове тривало підвищення відпускних цін на огірки, повідомляють аналітики. За словами галузевих експертів, подорожчанню цієї продукції на внутрішньому ринку сприяють одразу кілька факторів. Насамперед до подальшого цінового зростання призводить загальне скорочення пропозиції тепличних овочів, коли попит у даному сегменті зберігається на досить високому рівні.
Українські виробники ягід все активніше звертають увагу на технологію сублімаційного сушіння полуниці, адже вона дозволяє суттєво підвищити прибутковість бізнесу. За оцінками експертів, додаткова маржа при продажу сублімованої продукції може сягати до 40% у порівнянні зі свіжими ягодами.
З початку цього тижня на українському ринку спостерігалося чергове зниження відпускних цін на цибулю, повідомляють аналітики. Основною причиною понижувального цінового тренду, за словами виробників, стало початок збирання пізніх сортів цибулі в північних та західних областях країни, що спричинило суттєве збільшення пропозиції даної продукції на ринку.
Зростання торгової активності стимулює підвищення цін на моркву в українських господарствах, повідомляють аналітики. Основною причиною подорожчання у цьому сегменті стало скорочення пропозиції моркви на ринку через сезонний фактор.
Кожний захисний захід на озимих культурах в осінній період – сходинка до сталих врожаїв, і проминути якусь із них означає наразитися на ризик втрати частини врожайності. Особливо важливо ретельно контролювати шкідників, бо тут немає універсального рецепту, – частота та інтенсивність обробок залежать від погодних умов. Тому фахівці компанії Ukravit радять проводити регулярний моніторинг стану полів і застосовувати відповідні інсектициди.
Після збирання врожаю перед багатьма городниками постає актуальне питання – як тепер усе це зберегти? Розповідаємо про найкращий спосіб збереження моркви.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...