Соя насправді є досить вимогливою не лише до наявності у достатній кількості макро- та мікроелементів, але й часу та способу їх внесення. Достатньо сказати, що для формування однієї лише тони насіння сої необхідно близько 75–90 кг азоту, 15–20 кг фосфору, 30–40 кг калію, 8–10 кг магнію та 18–20 кг кальцію.

Детальніше...

Одна з головних проблем під час вирощування сої — вибрати якісний гербіцидний захист. Нині господарства, які інтенсивно вирощують цю культуру, надають перевагу комбінованій системі боротьби з бур’янами, тобто застосуванню ґрунтових і посходових гербіцидів.

Детальніше...

Спосіб основного обробітку ґрунту залежить від таких основних факторів: ґрунтові й кліматичні умови, культура-попередник, видовий склад бур’янів тощо. Тому кожен виробничник обирає його на свій розсуд. Щодо цього є багато рекомендацій. Спираючись на них, можна розробити власну технологію основного обробітку ґрунту для конкретного випадку.

Детальніше...

Використання добрив для сої є специфічним, враховуючи її біологічну здатність використовувати атмосферний азот за допомогою симбіозу із бульбочковими бактеріями-азот-фіксаторами та поглинати фосфор із важкодоступних сполук з ґрунту. Ефективність добрив залежить від типу, родючості ґрунту, вмісту в ньому доступних форм елементів живлення, кислотності ґрунтового розчину, активності біологічної азотфіксації, сортової реакції на добрива, видів добрив, погодних умов та інших факторів.

Детальніше...

Під час вирощування сої найактуальнішим питанням для агровиробників є застосування гербіцидів. Не менш важливим залишається і контроль хвороб і шкідників на сої, які також можуть істотно знижувати врожайність цієї бобової культури.

Детальніше...

Українські аграрії почали вирощувати озимий горох всього кілька років тому. Оскільки культура відносно нова, мало хто з виробників володіє достатньою інформацією про її переваги та особливості вирощування. Ця культура може конкурувати з традиційними озимими культурами.

Детальніше...

Останніми роками соя в Україні вважається однією із найбільш нестабільних в плані вирощування сільгоспкультур. Це водночас тепло- та вологолюбна культура, котра гостро реагує на стресові умови вегетації. Перш за все дефіцит вологи в ключові фази розвитку, ґрунтову та повітряну посуху, а також пізні приморозки.

Детальніше...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

У Києві відбувся Ukrainian Livestock Summit...

Уже четвертий рік поспіль кожної осені компанія «ПроАгро Груп» проводить Український тваринницький...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1265
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60490
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38167
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.