Гірчиця стає все популярнішим сидератом — зеленим добривом, яке допомагає відновлювати та збагачувати ґрунт. Ця рослина є чудовим помічником для фермерів та садівників, які прагнуть підвищити врожайність без використання хімічних добрив.
Гірчиця стає все популярнішим сидератом — зеленим добривом, яке допомагає відновлювати та збагачувати ґрунт. Ця рослина є чудовим помічником для фермерів та садівників, які прагнуть підвищити врожайність без використання хімічних добрив.
З моменту здобуття незалежності Україна не тільки зберегла традиційні сільськогосподарські культури, але й активно впроваджує нові. Деякі з них вже стали важливими елементами аграрного сектору країни. Зокрема, мова йде про сою, ріпак та лохину.
На поточному тижні в Україні намітилася тенденція до зниження цін на білокачанну капусту, повідомляють аналітики. За словами ключових гравців ринку, ціновий спад у даному сегменті пов’язаний з відсутністю попиту на цю продукцію, що, своєю чергою, обумовлено її низькою якістю.
У липні середня споживча ціна мороженої риби зросла на 0,8% ‒ до 198,43 грн/кг проти 196,77 грн/кг у червні.
Не за горами жнива пізніх ярих культур. Щоб вони були своєчасними та ефективними, велика кількість аграріїв в умовах поточного сезону проводитиме десикацію. Як отримати максимум користі від цього агроприйому – розповідають фахівці компанії Ukravit.
Як правило, у серпні виноград набирає стиглості та підходить до свого остаточного дозрівання. Тож саме у цей період особливо важливо створити для нього комфортні умови, щоб ягоди дуже добре визріли. Одна із головних процедур у цей час – обрізка листя навколо грон. Вона допоможе надійно захистити врожай і підвищити його якість.
Час дозрівання перцю залежить від його сорту. Зрозуміти, що перець уже готовий до збирання можна за його кольором.
Дині досить примхливі, а точніше теплолюбні, тому важливо створити умови, за яких врожай буде щедрим, а плоди соковиті. Навіть у регіоні з коротким і прохолодним літом, є всі шанси виростити запашні плоди, що будуть солодкі, як мед.
Англійський плющ є один із "упертих" бур'янів, з яким стикаються дачники й городники.
Аномальна зима, пізні заморозки та посуха у низці регіонів знизили врожайність картоплі в Україні у 2025 році. Хоч травневі дощі сприяли розвитку бульб, у липні високі температури й нестача вологи призвели до втрат якості та кількості продукції. Про це повідомляє виконувач обов’язків першого віцепрезидента Національної академії аграрних наук України Ігоря Гриника.