Ціни на білокачанну капусту на українському ринку почали стрімко знижуватись, повідомляють аналітики. Так, на сьогоднішній день в даному сегменті спостерігається негативна цінова тенденція, оскільки виробники практично всіх регіонів розпочали збирання пізніх сортів цього овочу.
Україна у серпні 2025/26 МР експортувала 3,7 млн т зернових і олійних культур, а також рослинної олії. Це на 22% менше показника у цей же період минулого року.
Ріпак озимий – перспективна культура, що із року в рік зберігає свої позиції в українських сівозмінах. Та щоб культур успішно перезимувала, в хорошому стані відновила вегетацію і забезпечила високу врожайність, а відповідно – й прибуток, аграрієві в осінній період необхідно провести ряд агротехнічних заходів.
Ядро волоського горіха, укладене в міцну шкаралупу, - справжнє джерело корисних поживних речовин, що містить багато білків, жирів, вітамінів і мінералів. Це чудовий інгредієнт для різноманітних страв, а також самостійна закуска. Щоб насолоджуватися його смаком і користю, важливо знати, коли і як правильно збирати, сушити і зберігати ці плоди.
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) закликала владу якнайшвидше врегулювати митні процедури для розблокування експорту сої та ріпаку. Про це повідомляє пресслужба об’єднання.
Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) призначила пані Шахнозу Мумінову, громадянку Республіки Узбекистан, керівницею офісу ФАО в Україні.
Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголошує про запуск освітньо-грантової програми TalentA 2025-2026 для жінок-фермерок з сільської місцевості. Ця грантова програма реалізується у партнерстві з GlobalGiving. Ініціатива спрямована на підтримку та розвиток жіночого фермерства в умовах війни, що триває, та підтримку продовольчої безпеки громад за рахунок розвитку переробки сільськогосподарської продукції.
Для українських аграріїв нині гаряча пора, адже завершується перша хвиля жнив і паралельно вже триває посівна кампанія озимого ріпаку. І всі майбутні процеси й результати в полі так чи інакше залежать від якісного обробітку ґрунту. Дискування стерні – перший і надзвичайно важливий етап у підготовці ґрунту одразу після збирання врожаю.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...