Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на сьогодні укладено 6572 угод в рамках ринку землі. Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4658 нотаріусів.
Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на сьогодні укладено 6572 угод в рамках ринку землі. Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4658 нотаріусів.
З початку року в Україні найбільше подорожчали овочі, соняшникова олія та цукор, за даними Держстату. Зокрема, 1 л олії в грудні торік у середньому коштував 42,07 грн. У лютому 2021-го вартість зросла до 47,55, у квітні — 58,05 грн, у червні — 64,95.
Епоха дешевого меду в Україні закінчилася, ціни зростатимуть. Про це повідомляє ТМ “Знатний мед”
На Тернопільщині фермерське господарство культивує вирощування та виведення кущових абрикосів і персиків. Зокрема, керівник фермерського господарства «Колінз» Микола Павлик із 90-х років минулого століття займається вирощуванням кущових абрикосів і персиків.
Стартап Pivot Bio, що використовує мікроби для заміни синтетичних добрив, залучив $ 430 млн інвестицій. Кошти будуть спрямовані на міжнародну експансію.
В Україні розпочався сезон молодої картоплі. Вона з’явилася і на полицях супермаркетів, і на ятках на ринках, проте більшість її ввезена з-за кордону.
Ціна на землю в Україні поки що дуже низька. Фахівці з Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) підрахували, що в середньому в липні гектар української ріллі продавався за 26,8 тисячі гривень.
Соціальне підприємство «Шкільний вулик» запустили цієї весни у с. Заворичі на Київщині.
Світові ціни пшениці в липні виросли на 1,8% до найвищого рівня з середини 2014 р. що пов’язано з побоюваннями щодо стану посівів в Північній Америці. Оскільки тривала посуха вже призвела до зниження врожайності пшениці в Канаді і ярої пшениці в США.
Уже й в Україні можна скуштувати солодкий чорний часник. Так, саме солодкий і чорний. І йдеться не про якийсь особливий сорт часнику – усе значно простіше, хоча насправді усе значно складніше – часник не росте чорним, таким він стає внаслідок ферментації чи карамелізації.