В Україні виробники органічних ягід проводять екскурсії на фермі
- Деталі
- Аграрні новини
- 767
Фермери можуть заробляти не лише на продукції власного виробництва, а й на сільському туризмі. Господарства облаштовують цілі туристичні локації з розвинутою інфраструктурою, або просто запрошують гостей на поле чи ферму. Так зокрема роблять виробники органічних ягід з Львівщини – сільськогосподарський кооператив «Як бджола».
Про це повідомляє SEEDS.
На господарстві вирощують 110 гав органічних трав, ягід та квітів. Також тут утримують чотири десятка бджолосімей. Туристам показують як вирощувати продукцію за органічною технологією, проводять екскурсії на пасіку та дозволяють скуштувати ягоди відразу ж на полі.
«Паралельно з вирощуванням засновники кооперативу почали заробляти на аграрному туризмі. У вихідні до них їдуть родини, у будні дні – групи дітей. Відвідувачам показують, як вирощуються органічні культури, дозволяють з’їсти ягідку з куща, розважають спостереженнями за свійськими тваринами: свинками, вівцями, кізочками, що на вільному вигулі копирсаються під деревами і кущами, розліснюють ділянки по-своєму», – йдеться в повідомленні.
У Львівській області також працює комплекс відпочинку «Медовий блюз». Крім екскурсії пасікою тривалістю півтори години, лікувального сну на вуликах та дегустації медів (як звичайного меду, так і алкогольних напоїв), тут пропонують ночівлю, організацію свят та фестивалів, майстер-класи з гончарства, валяння вовни, розпису пряників та прогулянку на тракторі.



