У світі спостерігається дефіцит журавлини
- Деталі
- Аграрні новини
- 1157
Цього року виробники у Вісконсіні, США, вирощували приблизно на 30% менше журавлини.
«Це через поєднання теплішого квітня і холоднішого, ніж зазвичай травня. Спека привела до того, що журавлина почала рости раніше. А холодний травень, який мав заморозки, пошкодив частину плодів. Тому вони не підходять. для свіжого ринку. Крім того, урожайність кілограмів з поля була нижчою через холод", - каже покупець Брем Клапвейк повідомляє freshplaza.com.
«Цьогоріч лише декілька виробників мають достатньо якісних фруктів для свіжого ринку. Тоді як близько 95% журавлини, вирощеної у Вісконсіні, може використатися лише для перобки».
На ринку свіжої журавлини явних дефіцитів поки немає. Продажі в першій частині сезону були непоганими. Проте більшість свіжої журавлини продається між 49-м і 52-м тижнем. Проте попит у грудні цього року помітно вищий, ніж зазвичай.
Читайте також: Вирощування журавлини промисловим способом
Нагадаємо, що Україна входить в 10 експортерів журавлини, щоправда країна експортує дикороси, тоді як має великий потенціал для закладання власних плантацій.



