Для того, щоб розпочати креветковий бізнес, потрібно близько $1 тис.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник компанії «Українська креветка» з Києва Олексій Слєпньов.

Він займається розведенням прісноводних креветок третій рік, з них півтора року виводить їх у промислових масштабах.  

Перших купив за кордоном та перевів на українське харчування. Зокрема, це кропива, листя салату та шпинату, гарбузи, гриби, яблука, огірки, кабачки, равлики, водорості, черв’яки, риба, каші тощо.

Обрав найбільшу прісноводну креветку у світі — Макробрахіум Розенберга. Це на 100% екологічно чистий продукт. Він має всі необхідні сертифікати, говорить Слєпньов.

«Ми постійно поновлюємо маточне стадо. Чотири місяці годуємо і здаємо. Тоді вони сягають до 25-30 г ваги. Маємо три врожаї на рік, тому реалізуємо швиденько. Це економічно дуже вигідно», — розповів фермер.

Наразі він має сім промислових теплиць для розведення.

«Хтось вкладає 500 доларів, а хтось 50 тисяч доларів. Воно працює і так, і так. Чим більше ви інвестуєте, тим більше заробляєте. Щодо моєї історії, то я зробив це на дачній ділянці. Крім того, ми власними руками збираємо та зварюємо все необхідне для утримання. На цьому вдається заощаджувати», — говорить він.

За його словами, вирощувати креветок вигідніше, ніж свиней. Фермер знає приклади переходу від одного виду діяльності на інший: «Мої сусіди наразі вже покинули тваринництво і займаються креветками».

Уже має досвід експорту продукції за кордон.

«Відправляли в Туреччину. Для оформлення звернувся в профільну службу. Однак, як виявляється, коду на такий товар просто немає. Позначили їх як молюски, а на кордоні нас розвернути: митниця не пропустила. Ми тоді втратили дуже великі кошти і витратили місяці зо три, оббиваючи пороги кабінетів, на те, щоб креветка все-таки отримала свій код», — сказав він.

Слєпньов говорить, що планує збільшувати обсяги виробництва.

«Хочемо в кінці літа сформувати загальне фермерське господарство, щоб ми могли запропонувати більше нашого європейському ринку. Замовлення є, але поки я не можу їх виконати в необхідних об’ємах. А потенціал для вирощування креветки в Україні — дуже великий. Я можу довести на розрахунках, що Україна здатна бути у п’ятірці експортерів світу», — сказав він.

Також «Українська креветка» збирається розширити свій асортимент новим видом прісноводних креветок та краба. У планах — відкриття своїх потужностей за кордоном.

«Наразі, щоб побачити живих креветок, до господарства приїжджають чимало іноземців. Люди приходять, бачать їх живими і обирають, які хочуть», — каже він.

Наразі він має сім промислових теплиць для розведення.

«Хтось вкладає 500 доларів, а хтось 50 тисяч доларів. Воно працює і так, і так. Чим більше ви інвестуєте, тим більше заробляєте. Щодо моєї історії, то я зробив це на дачній ділянці. Крім того, ми власними руками збираємо та зварюємо все необхідне для утримання. На цьому вдається заощаджувати», — говорить він.

За його словами, вирощувати креветок вигідніше, ніж свиней. Фермер знає приклади переходу від одного виду діяльності на інший: «Мої сусіди наразі вже покинули тваринництво і займаються креветками».

Уже має досвід експорту продукції за кордон.

«Відправляли в Туреччину. Для оформлення звернувся в профільну службу. Однак, як виявляється, коду на такий товар просто немає. Позначили їх як молюски, а на кордоні нас розвернути: митниця не пропустила. Ми тоді втратили дуже великі кошти і витратили місяці зо три, оббиваючи пороги кабінетів, на те, щоб креветка все-таки отримала свій код», — сказав він.

Слєпньов говорить, що планує збільшувати обсяги виробництва.

«Хочемо в кінці літа сформувати загальне фермерське господарство, щоб ми могли запропонувати більше нашого європейському ринку. Замовлення є, але поки я не можу їх виконати в необхідних об’ємах. А потенціал для вирощування креветки в Україні — дуже великий. Я можу довести на розрахунках, що Україна здатна бути у п’ятірці експортерів світу», — сказав він.

Також «Українська креветка» збирається розширити свій асортимент новим видом прісноводних креветок та краба. У планах — відкриття своїх потужностей за кордоном.

«Наразі, щоб побачити живих креветок, до господарства приїжджають чимало іноземців. Люди приходять, бачать їх живими і обирають, які хочуть», — каже він.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1277
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60526
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38200
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.