Починаючи з 3 листопада, рослинні інгредієнти для кормів, що імпортуються до Канади з Тайваню, підпадатимуть під посилені правила контролю. Про це повідомило Канадське агентство з інспекції харчових продуктів (CFIA), оголосивши зміни до вимог щодо імпортних дозволів, пов’язаних із запобіганням африканській чумі свиней (АЧС).

Згідно з новими правилами, Тайвань включено до списку країн, для яких Канада не визнає політику регіоналізації — тобто поділу території на зони, де хвороба може бути локалізована, а решта країни залишається «чистою». Це означає, що у випадку реєстрації хоча б одного випадку АЧС вся територія Тайваню розглядатиметься як заражена зона.

До цього списку, який уже налічує понад 60 країн, входять держави Африки, Південної та Південно-Східної Азії, частина країн Східної Європи, а також Китай і росія.

Як зазначають у CFIA, уряд Канади та галузеві організації протягом останніх років докладають значних зусиль, щоб не допустити проникнення смертельно небезпечної хвороби свиней на територію країни. Африканська чума свиней у минулі роки спустошила свинарські сектори Азії, завдавши величезних економічних збитків.

У рамках нових вимог імпортерам рослинних інгредієнтів із Тайваню доведеться надавати додаткові документи та підтвердження безпечності. Зокрема:

  • у заявці має бути чітко вказана країна походження інгредієнтів;
  • необхідно подати заповнену анкету CFIA для виробничого об’єкта.

За словами агентства, мета цієї анкети — дати можливість підприємствам довести, що вони мають ефективні заходи для зниження ризику передачі вірусу АЧС через корми.

Такі заходи можуть включати:

  • а) термічну обробку продукції до прибуття в Канаду, або
  • б) додаткові заходи знезараження після прибуття.

CFIA наголошує, що концепція зонування створена для зменшення торговельних обмежень і поширюється лише на ті території, де хвороба відсутня. У разі виявлення спалаху АЧС у Канаді зонування буде одним із перших кроків, які уряд застосує для локалізації інфекції та мінімізації економічних наслідків.

 

 Пише pigua.info.

Краса поля без бур’янів!

Як же хочеться, щоб кожне поле виглядало як на малюнку: рівненькі рядочки культури і жодного...

Розпушити ґрунт — зберегти майбутнє: як фермери...

Обробіток ґрунту за мінливих кліматичних умов набуває критичного значення для забезпечення...

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1686
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61592
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39054
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.