Городники розповіли, чому під час збору моркви вони не забирають абсолютно усі коренеплоди, а залишають частину в ґрунті.

Коли одні городники збирають усю моркву до єдиної, інші залишають на грядках частину врожаю. Здавалося б, що ця ідея доволі дивна, але ж залишивши частину коренеплодів у землі до перших морозів, можна потім отримати моркву, яка потішить смаком і довго лежатиме в погребі. Цей доволі старий та перевірений метод, яким користуються городники з усієї України.

Коли температура повітря стрімко падає, ваші морквини продовжують накопичувати цукри. Саме в цей час вона стає більш солодкою, щільною та ароматною. Такі коренеплоди ідеально підходять для вітамінних салатів, супів, гарнірів чи просто як швидкий і здоровий перекус. Смак такої моркви не потребує цукру, солі чи якихось приправ, адже вона дуже смачна сама по собі. Також така морква довше зберігається.

Експерти розповіли, як зробити все правильно. Для початку викопайте основну частину врожаю, а кілька рядів залиште у землі. Верхівки обрізати не треба, адже бадилля захищатиме коренеплоди від різких перепадів температури. Якщо синоптики обіцяють міцні морози, грядку треба буде вкрити шаром соломи чи сухого листя. Тоді і коренеплоди не змерзнуть, і бурʼянів на весні буде менше. А це вже полегшить вам роботу.

І що ж ви отримаєте навесні, коли зійде сніг? Перше – це моркву, яка своїм смаком затьмарить магазинну на всі 100%. Вона настільки солодка й соковита, що навіть дітлахи, які часто відмовляються від овочів, їстимуть її із задоволенням. Друге – залишені коренеплоди дадуть паростки, з яких можна зібрати власне насіння.

Це не лише про економію, а й про гарантію того, що наступний урожай буде від перевірених рослин, уже повністю адаптованих до умов і клімату вашого городу. Користуйтеся цим цікавим методом, щоб переконатися у його дієвості й користі. Бажаємо успіхів!

 

Пише noviydoctor.com.

DIRECTO NE – сучасні широкозахватні сівалки для...

Компанія BEDNAR представляє нову сівалку з модельного ряду DIRECTO – передове рішення для...

Ринок землі 2025: структура, динаміка та...

Ринок землі на Prozorro.Продажі продовжує зростати навіть в умовах війни: понад 25,5 тисяч...

Чи виграє Укрзалізниця від здорожчання логістики...

Залізниця — головний гравець у логістичній системі України — планує ініціювати підвищення тарифів...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1351
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60703
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38348
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.