
Огірок та помідор дорожчають, картопля дешевшає, пропозиція моркви та буряків скоротилася - щотижневий огляд торгових майданчиків
- Деталі
- Аграрні новини
- 100
Минулого тижня український плодоовочевий ринок продовжив демонструвати змішані цінові тенденції. Попри загальне зниження активності продавців у регіоні, Україна зберегла позиції серед лідерів за кількістю торгових оголошень, поступаючись лише кільком сусіднім країнам.
Борщовий набір дешевшає. На внутрішньому ринку продовжує падати вартість основних овочів борщового набору:
- білокачанна капуста знову подешевшала;
- ціни на картоплю та моркву також пішли вниз.
Овочі тепличної групи дорожчають. На противагу борщовому кошику, тепличні овочі демонструють цінове зростання:
- огірок дорожчає вже четвертий тиждень поспіль;
- солодкий перець також подорожчав;
- помідори, через скорочення пропозиції, знову зросли в ціні.
Водночас:
- кабачок подорожчав,
- баклажан подешевшав,
- пекінська капуста знизилася в ціні,
- броколі навпаки, додала в ціні,
- цвітна капуста отримала широкий діапазон вартості залежно від якості.
Часник та зелень (окрім зеленої цибулі) також відзначилися подорожчанням.
Фрукти та ягоди: синхронне зростання і падіння. На фруктово-ягідному ринку:
- кавун та диня знову зросли в ціні;
- чорниця продовжує дорожчати;
- малина навпаки, трохи подешевшала;
- нектарин подорожчав, тоді як персик знизився в ціні;
- активні продажі сливи та винограду спричинили зниження їхньої вартості.
Експерти зазначають, що ціни на столовий виноград в Україні значною мірою залежать від імпортних поставок.
Цьогоріч урожай груші прогнозується низьким, що може зумовити дефіцит та подальше зростання цін на цей фрукт.
Попит на зелень і гарбуз. Українські продавці активізували пропозицію салату та зелені. Також у топ продаж повернувся гарбуз, який цього сезону став помітно дорожчим порівняно з попередніми роками.
Пише east-fruit.com.