В Україні триває грибний сезон, тому мешканці різних регіонів діляться своїми знахідками. На Закарпатті, наприклад, грибники натрапили на справжню знахідку — величезний білий гриб, відомий під назвою дощовик.

Фото незвичного гриба з’явилося у місцевому пабліку. Користувачі мережі розповіли, що часто готують дощовики як відбивні. Мовляв, за смаком вони нагадують м’ясо.

Хоча ці гриби ростуть по всій території України, зустрічаються вони не надто часто. Найчастіше їх можна знайти у лісах чи на галявинах після дощу.


Що відомо про гриб-дощовик

Дощовик належить до родини печерицевих і має кілька народних назв — пороховик або тютюновий гриб. Так його прозвали через характерну особливість: коли дозрілий гриб стискають, із нього виривається хмарка спор, схожа на дим. Особливістю цього виду є масивна округла або грушоподібна форма та біле забарвлення. Шапка окремих екземплярів може сягати 70 сантиметрів у діаметрі, а вага — до 10 кілограмів. Для приготування придатні лише молоді гриби з білою, щільною м’якоттю. Збирати їх потрібно обережно, а готувати — не пізніше ніж через три години після збору, адже з часом м’якоть швидко темніє і втрачає харчову цінність.

Якщо гриб набуває сіруватого відтінку, його споживати не можна.

 

Пише pmg.ua.

 

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

У Києві відбувся Ukrainian Livestock Summit...

Уже четвертий рік поспіль кожної осені компанія «ПроАгро Груп» проводить Український тваринницький...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1267
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60496
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38171
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.