Помідори висять зелені, час іде, а вони ніби застигли й не планують дозрівати так, як слід. Сонце є, земля тепла, а результату — нуль. І тоді починається паніка: зривати чи чекати, класти в ящики чи залишити на грядці. На Київщині з цим давно розібралися. Там не метушаться, не вигадують, а просто роблять так, як робили завжди — і через тиждень помідори червоні, соковиті, як треба.

Суть проста: помідори зривають недозрілими, але не зеленими, а вже з легким рум’янцем. Якщо чекати, поки вони стануть червоними на грядці — можна втратити половину врожаю. Тому їх знімають, складають у картонні коробки або дерев’яні ящики, вистилають папером, щоб не було зайвої вологи. І головне — кладуть поруч кілька стиглих яблук. Це потрібно для того, щоб спровокувати томати на швидше дозрівання.

Так, яблука виділяють етилен, який є природним газом дозрівання. Він діє на помідори м’яко, але ефективно. Через кілька днів вони починають червоніти, а ще трохи — і вже готові до столу. Без сонця, без теплиці, без хімії. Просто — поруч із яблуком. Це не лайфхак, це досвід. Колись садівники спробували це один раз, й побачили, наскільки саме це ефективно. А тому, почали використовувати цей метод постійно.

Ще один нюанс — температура. Не треба класти ящики в холод або на протяг. Ідеальне місце — кімната без прямих сонячних променів, без перепадів. Не треба накривати, не треба перевертати. Просто — залишити в спокої. І не заглядати щогодини. Бо помідор дозріває не від уваги, а від умов. І томатам не потрібно, щоб до них у ящики заглядали зайвий раз і запускали туди світло.

Тому, спробуйте ці методи і ви, і побачите, що це — працює!

 

Пише agronews.ua.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1287
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60560
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38234
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.