Кулінари розсекретили три способи, як заморозити помідори на зиму
- Деталі
- Аграрні новини
- 333
Усі ми знаємо, що заморожені помідори зберігають свій смак і корисні властивості протягом довгого часу, а також їх без проблем можна використовувати в різних стравах взимку. Такий спосіб заготівлі є супер зручним, адже не в сезон вирощування томатів, ціни на них значно зростають.
Для того, щоб отримати гарний результат, потрібно підготувати овочі. Для заморожування слід обирати стиглі, але не перезрілі м’ясисті помідори. Перш ніж закласти їх у морозильну камеру, важливо їх вимити, висушити і розкласти в герметичні пакети невеликого розміру.
Загалом, існує кілька варіантів заморожування цього овочу, тож розглянемо їх.
Перший передбачає заморожування у вигляді цілих плодів або половинок. На нижній частині томата потрібно зробити надріз, після чого занурити овоч в окріп на 40 секунд – так ви знімете швидко шкірку. Потім томати потрібно викласти на дошку й заморозити трішки, і перекласти їх в пакети. Якщо ви вирішили заморожувати помідори у вигляді половинок, тоді плодоніжку потрібно видалити, плід розрізати навпіл і заморозити так, як ми зазначили вище.
Наступний метод передбачає нарізку висушених томатів кільцями або напівкільцями, після чого їх теж слід помістити в морозильну камеру, а потім в пакети для зберігання.
Ще один варіант передбачає приготування пюре. Необхідно помідори розрізати, видалити плодоніжки і пустити в хід блендер. Пюре слід розлити по формочках або спеціальних невеликих пакетиках.
Завдяки правильній заморозці помідорів, ви збережете його смак, корисні вітаміни та аромат на довгі місяці, витрачаючи на це мінімум зусиль.
Пише newsyou.info.



