Чому садівники наполягають на осінній побілці дерев, наскільки це важливо і яких проблем можна уникнути завдяки цьому процесу? Усі подробиці розповіли професіонали своєї справи.

Коли надворі вже осінь, саме час подбати про те, щоб всі дерева у саду гарно пережили плавний перехід до зими. Тут садівники діляться на два типи: одні не роблять з деревами нічого, окрім легкої обрізки, інші ж беруться за пензлі, щоб побілити стовбури. Редакція сайту Добрі новини розібралася, чому варто це зробити саме зараз.

І почнемо з того, що це варто зробити для того, щоб захистити дерева від сонячних опіків. Взимку та ранньою весною сонце, особливо яскраве і відбите від снігу, може сильно нагріти темну кору дерев вдень, а вночі різкий спад температури провокує появу тріщинок. Білий колір побілки відбиває сонячні промені, тому дерева не страждатимуть від цієї проблеми.

Не менш важливо захистити дерева від різких температурних коливань, які також псують кору. Білий шар “вирівнює” температуру поверхні, не даючи їй дуже сильно нагріватися вдень або замерзати вночі. Це особливо важливо для молодих дерев з тонкою та ніжною корою. А кора для дерев – це як шкіра для людини, тому про неї дбати потрібно обовʼязково.

Осіння побілка стає надійним захистом від комах-шкідників, які люблять оселитися на зиму в тріщинах кори. Спеціальні добавки до розчину, такі як мідний купорос або інсектициди, на раз-два знищують їхні личинки та яйця, не даючи шкідникам шансу прокинутися навесні.

Також побілений стовбур менш привабливий і для гризунів. Зайці та миші зовсім не проти поласувати корою ваших дерев, але тільки не побіленою. Гіркий смак і специфічний склад суміші відлякує їх, тому дерева будуть цілі й неушкоджені.

Ще одна причина побілити дерева восени – це грибкові інфекції, які атакують необроблені дерева. Найкращий час для проведення робіт – друга половина осені, коли температура ще не впала нижче +3 градусів, а дощі не ллють вже так часто. Для побілки можна брати спеціальні суміші на основі вапна з додаванням глини, мідного купоросу та іноді фунгіцидів.

 

Пише noviydoctor.com.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1291
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60563
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38241
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.