Була ситуація, коли ви «пилинки» здували з моркви, а врожай був просто смішним? Це той випадок, коли дійсно проблема не в догляді, а в самій моркві. Агрономи пропонують 4 сорти, які завжди ідеальні.

Щороку городники сіють десятки сортів моркви, сподіваючись отримати довгі, рівні та солодкі коренеплоди. Але часто навіть при старанному догляді врожай виходить не таким, як хотілося, і морква просто дрібна, крива та несолодка.

Щоб не витрачати час на експерименти, досвідчені городники радять мати під рукою кілька перевірених сортів. Вони стабільно дають гарні врожаї навіть у не найкращих умовах.

Карамелька. Цей сорт ідеальний для зимового зберігання. Він має великі та гладкі коренеплоди подовгуватої форми. Головна родзинка сорту в тому, що чим довше морква лежить, тим солодшою вона стає. Тому навіть після тривалого зберігання підходить для соків, дитячого харчування, випічки та для споживання у свіжому вигляді.

Дюймовочка. Це сорт для тих, хто хоче отримати ранню моркву без зайвого клопоту. Коренеплоди будуть невеликі, але дуже солодкі та соковиті. Морквини мають ніжну шкірочку, яку часто навіть не треба чистити перед готуванням, достатньо просто добре помити. Сорт ідеально підходить для салатів, легких закусок та у страви. Завдяки соковитості та яскравому кольору ця морква особливо подобається дітям.

Пурпурний дракон. Це цікавий, незвичний сорт із фіолетовою шкіркою та червонувато-оранжевою серединкою. Коренеплоди мають солодку м’якоть із легкою горіховою ноткою, яка надає стравам особливого смаку. Цей сорт добре росте як у відкритому ґрунті, так і в теплиці. Коренеплоди довгі, до 25 см, акуратної конусоподібної форми, а також добре витримують спеку і посуху.

Мускат. Морква Мускат, це старовинний німецький сорт, який легко росте навіть на бідних ґрунтах і добре переносить спеку. Коренеплоди досягають 20 см, мають рожево-оранжеву м’якоть і легкий мускатний присмак. Це дуже солодка та соковита морква, яка чудово підходить для приготування різноманітних страв. Коренеплоди добре зберігаються, не втрачають смаку й не розсихаються.

 

Пише newsyou.info.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1291
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60563
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38241
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.