Агроном поділився, які ідеальні 4 сорти моркви посадити у 2026 році
- Деталі
- Аграрні новини
- 375
Була ситуація, коли ви «пилинки» здували з моркви, а врожай був просто смішним? Це той випадок, коли дійсно проблема не в догляді, а в самій моркві. Агрономи пропонують 4 сорти, які завжди ідеальні.
Щороку городники сіють десятки сортів моркви, сподіваючись отримати довгі, рівні та солодкі коренеплоди. Але часто навіть при старанному догляді врожай виходить не таким, як хотілося, і морква просто дрібна, крива та несолодка.
Щоб не витрачати час на експерименти, досвідчені городники радять мати під рукою кілька перевірених сортів. Вони стабільно дають гарні врожаї навіть у не найкращих умовах.
Карамелька. Цей сорт ідеальний для зимового зберігання. Він має великі та гладкі коренеплоди подовгуватої форми. Головна родзинка сорту в тому, що чим довше морква лежить, тим солодшою вона стає. Тому навіть після тривалого зберігання підходить для соків, дитячого харчування, випічки та для споживання у свіжому вигляді.
Дюймовочка. Це сорт для тих, хто хоче отримати ранню моркву без зайвого клопоту. Коренеплоди будуть невеликі, але дуже солодкі та соковиті. Морквини мають ніжну шкірочку, яку часто навіть не треба чистити перед готуванням, достатньо просто добре помити. Сорт ідеально підходить для салатів, легких закусок та у страви. Завдяки соковитості та яскравому кольору ця морква особливо подобається дітям.
Пурпурний дракон. Це цікавий, незвичний сорт із фіолетовою шкіркою та червонувато-оранжевою серединкою. Коренеплоди мають солодку м’якоть із легкою горіховою ноткою, яка надає стравам особливого смаку. Цей сорт добре росте як у відкритому ґрунті, так і в теплиці. Коренеплоди довгі, до 25 см, акуратної конусоподібної форми, а також добре витримують спеку і посуху.
Мускат. Морква Мускат, це старовинний німецький сорт, який легко росте навіть на бідних ґрунтах і добре переносить спеку. Коренеплоди досягають 20 см, мають рожево-оранжеву м’якоть і легкий мускатний присмак. Це дуже солодка та соковита морква, яка чудово підходить для приготування різноманітних страв. Коренеплоди добре зберігаються, не втрачають смаку й не розсихаються.
Пише newsyou.info.



