Фермер розповів, як правильно зберігати часник без погребу
- Деталі
- Аграрні новини
- 369
Часник є доволі популярним овочем не лише для вирощування, у багатьох стравах він є незамінним продуктом. Саме часник здатен надати особливого та більш вираженого смаку страві. Однак якщо ви вирощуєте цю культуру і настав час його зберігання, то варто зазначити, що в домашніх умовах це важко зробити.
Часник чутливий до надмірної вологості, високих температур, яскравого світла та нестачі повітря. Якщо ви зберігаєте часник у сирому чи теплому місці, тоді слід бути готовими до того, що він вже не буде так смакувати, підсохне, почне проростати, а іноді навіть може вкритися пліснявою.
Перш за все, необхідно обрати сухе та темне місце, де температура буде стабільною. Часник слід перемістити в кімнату, де відсутня зайва волога. Головки не варто складати щільно одна до одної, рекомендується розкласти їх в один шар чи зберігати в просторому мішечку, пересипавши лушпинням або сіллю, важливо, щоб вона була крупною.
Можна використовувати полотняні мішечки, паперові пакети, скляні банки, коробки для зберігання. Використання натуральних матеріалів допомагає продовжити термін зберігання та зберегти якість врожаю.
Всі пошкоджені та надламані головки варто прибрати, їх краще одразу ж використати в їжі, або ж заморозити, висушити, законсервувати. Перед зберіганням часник обов’язково потрібно просушити. Заборонено вкорочувати корінці та стебла, адже вони перешкоджають проникненню води до головки.
Не можна зберігати овоч у холодильнику чи поліетиленових пакетах, адже там часник не дихає, на ньому швидко з’являється пліснява або він проростає, тож забудьте про обидва варіанти.
Пише newsyou.info.



