Часник є доволі популярним овочем не лише для вирощування, у багатьох стравах він є незамінним продуктом. Саме часник здатен надати особливого та більш вираженого смаку страві. Однак якщо ви вирощуєте цю культуру і настав час його зберігання, то варто зазначити, що в домашніх умовах це важко зробити.

Часник чутливий до надмірної вологості, високих температур, яскравого світла та нестачі повітря. Якщо ви зберігаєте часник у сирому чи теплому місці, тоді слід бути готовими до того, що він вже не буде так смакувати, підсохне, почне проростати, а іноді навіть може вкритися пліснявою.

Перш за все, необхідно обрати сухе та темне місце, де температура буде стабільною. Часник слід перемістити в кімнату, де відсутня зайва волога. Головки не варто складати щільно одна до одної, рекомендується розкласти їх в один шар чи зберігати в просторому мішечку, пересипавши лушпинням або сіллю, важливо, щоб вона була крупною.

Можна використовувати полотняні мішечки, паперові пакети, скляні банки, коробки для зберігання. Використання натуральних матеріалів допомагає продовжити термін зберігання та зберегти якість врожаю.

Всі пошкоджені та надламані головки варто прибрати, їх краще одразу ж використати в їжі, або ж заморозити, висушити, законсервувати. Перед зберіганням часник обов’язково потрібно просушити. Заборонено вкорочувати корінці та стебла, адже вони перешкоджають проникненню води до головки.

Не можна зберігати овоч у холодильнику чи поліетиленових пакетах, адже там часник не дихає, на ньому швидко з’являється пліснява або він проростає, тож забудьте про обидва варіанти.

 

Пише newsyou.info.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1296
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60578
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38246
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.