Щоб капуста довго зберігалася та не втрачала своїх смакових якостей та корисних властивостей, її потрібно вчасно зібрати та правильно закласти на зберігання.

Слід пам'ятати, що капусту збирають тоді, коли вона досягла максимального розміру, характерного для цього сорту. При цьому внутрішнє листя рослини має бути кольору слонової кістки, а зовнішнє може бути синюватим. Іншою ознакою зрілості капусти є жовтіння і підсихання нижнього листя.

Зрізають капусту акуратно гострим ножем, щоб не пошкодити качани. Збирати її потрібно в суху, ясну і прохолодну погоду. Зрізати потрібно з качаном завдовжки 3 см і кількома нещільно прилеглими зеленими листками, які захищають від механічних пошкоджень. Після збирання капусту слід покласти на кілька днів у сухе прохолодне приміщення, щоб зрізи підсушилися.

Існує кілька способів зберігання капусти. Її можна укласти в ящики, піраміди, обгорнути глиною або підвісити в погребі. Перед цим качани слід ретельно впорядкувати, відібравши тільки здорові та міцні. Слід видалити все зайве листя і просушити в сухому, теплому і добре провітрюваному місці.

Ідеальна температура для зберігання капусти - 0... +1℃, а вологість повітря - 90-95%. Якщо зберігати капусту в ящиках, потрібно прокласти кожен шар папером або соломою. Якщо в піску - насипати його тонким шаром на дно ящика, укласти капусту і засипати.

Мішки для зберігання капусти мають бути з натуральних матеріалів, наприклад, бавовни або льону. Якщо ж використовувати глину, то потрібно обмазати кожен качан, дати висохнути й укласти в ящики або кошики.

 

Пише gazeta.ua.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1301
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60593
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38251
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.