Старт сезону спаржі, як і інших овочів нового врожаю, зміститься в Україні через холодну весняну погоду в цьому році, повідомляє EastFruit і пропонує розібратися, чим це загрожуватиме для виробників, і чого очікувати на ринку вже в найближчі тижні.

«Якщо в 2020 р основний сезон спаржі в Україні починався в середині квітня, то зараз перші відносно великі партії продукції з'являться на українському ринку тільки до початку травня», - коментує ситуацію Тетяна Івченко, науковий співробітник Інституту овочівництва і баштанництва УААН та експерт ринку спаржі .

За даними EastFruit, на поточний момент на українському ринку присутні лише дрібнооптові і роздрібні партії продукції від дрібних виробників. Ціни на спаржу в такому випадку коливаються в межах 200-300 грн / кг ($ 7-11 / кг), а поширюється продукція поки в основному безпосередньо споживачам. Основний же сезон продажів через мережі супермаркетів і підприємства HoReCa почнеться буквально через кілька днів.

Читайте також: В Італії створили новий сорт полуниці

«Вже зараз на ринку фіксується суттєве зростання попиту на спаржу з боку ресторанів і оптових покупців, які за кілька останніх років звикли пропонувати цю продукцію своїм споживачам в цю пору року. Це підтверджує той факт, що спаржа вже завоювала досить високу популярність у українських покупців, тому виробники зможуть розраховувати на активний попит і в поточному сезоні», - додає Тетяна Івченко.

Істотні проблеми для українських фермерів могла принести хвиля заморозків, яка прокотилася на поточному тижні практично по всіх регіонах країни. Проте, заморозки в першу чергу вдарили по дрібним виробникам і тим, хто не зміг скористатися захисними технологіями. «Виробники спаржі повинні усвідомити, що в квітні-травні в Україні практично щороку існує висока ймовірність заморозків, тому потрібно бути повністю готовим до похолодання і намагатися нівелювати цей факт», - продовжує Тетяна Івченко.

Таким чином, холодна весна і нещодавня хвиля заморозків істотно зрушили старт сезону в Україні, але така затримка на старті обіцяє стабільні поставки свіжої продукції до кінця червня. «В іншому, перспективи сезону здаються позитивними, оскільки в цьому році можна припустити збільшення на ринку пропозиції цієї по-справжньому корисною овочевої продукції. Більш того, зсув сезону може бути навіть позитивним моментом, адже він співпаде з відновленням ресторанної діяльності в Україні, і вже зараз попит на майбутній урожай з боку HoReCa обіцяє бути досить активним », - резюмує Тетяна Івченко.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1279
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60533
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38207
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.