Час дозрівання перцю залежить від його сорту. Зрозуміти, що перець уже готовий до збирання можна за його кольором.

У різних сортів різний колір при дозріванні. Зрілий перець може бути червоним, жовтим або біло-лимонним.

Якщо перець темно-зеленого кольору, це означає, що він не дозрів і збирати його ще зарано. Можна спробувати перець на смак. Недозрілий нагадуватиме траву, а його стінки будуть занадто тонкими.

Є два види стиглості перцю - технічна і біологічна. При технічній стиглості його можна прибирати з грядок для подальшого зберігання. У такому стані перець зазвичай зелений. Однак, колір може бути темним, світлішим або зелено-білим. На цій стадії овоч рідко стає жовтим. Біологічна - це вже справжня зрілість перцю. Він уже може бути різних кольорів: і яскраво-жовтого, й червоного, помаранчевого та інших.

Гострий перець

Гострий перець прибирають з грядок, коли він досягне повної зрілості. Стручки можуть стати червоними, помаранчевими або жовтими. Зберігають гострий перець в особливих умовах. Чим стигліший плід, тим він буде гіркішим. Але через природну гіркоту він майже не схильний до гниття. Якщо хочете, щоб перець був не дуже гострим, можна зірвати стручки, поки овоч ще не дозрів. Гострий перець дозріває переважно за 2-3 місяці.

Болгарський перець

Стиглий болгарський перець дуже погано зберігається. Тому його доведеться або відразу їсти, або переробляти. Зважаючи на це, радять збирати стручки, які знаходяться у фазі технічної стиглості. Вона настає приблизно за 2-2,5 місяці після того, як з'явилися сходи. На цей час стручки досягають потрібного розміру, але ще не мають відповідного забарвлення. Технічно стиглий перець може лежати до двох місяців або навіть більше.

За цей час стручки дозрівають, не втрачаючи харчових і товарних якостей. Зрілість із технічної стане біологічною за декілька днів або тижнів. Це залежить від температури повітря. Чим вона вища, тим швидше дозріває перець. Довго його можна зберігати при температурі від +7 до +10℃ в період дозрівання.

Солодкий перець

Солодкий перець збирають тоді, коли він уже біологічно дозрів. Але довго зберігати його не можна. Тому краще зібрати перець за технічної стиглості й покласти на зберігання. За два місяці він дозріє. Щоб перець швидше достиг, тримайте його в добре освітленому місці.

 

Пише gazeta.ua.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1312
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60608
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38266
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.