
Українське підприємство виготовляє солодкий чорний часник
- Деталі
- Аграрні новини
- 1713
Уже й в Україні можна скуштувати солодкий чорний часник. Так, саме солодкий і чорний. І йдеться не про якийсь особливий сорт часнику – усе значно простіше, хоча насправді усе значно складніше – часник не росте чорним, таким він стає внаслідок ферментації чи карамелізації.
Для того, щоб досягнути ідеалу, компанії Sweet Garlic довелося п’ять років шукати вдосконалювати технологію.
Читайте також: Заморожений, пюре і паста: фермер на Вінниччині налагодив переробку часнику
За словами менеджера проекту Стадніченко Тетяни в цьому виробництві є дуже багато тонкощів, які потрібно відчувати та напрацьовувати упродовж років. Щодо самого виробництва, процес карамелізації однієї партії триває 20-90 днів, в залежності від обладнання та технології - весь цей час плюс час на підготовку сировини (очистка, сортування, укладка) відбувається безперервний контроль виробництва - контролюється температура і вологість, безперебійне електропостачання.
Однак покладені зусилля того вартують, адже на виході ми отримуємо корисний і смачний продукт, який можна їсти навіть із чаєм.
Читайте повну статтю: Виробництво та перспективи чорного часнику