«Контінентал Фармерз Груп» взяла участь у добровільній вуглецевій програмі AgreenaCarbon і за підсумками 2022 року врожаю отримала сертифіковане підтвердження своїх регенеративних практик виробництва.

Про це повідомляє пресслужба «Контінентал Фармерз Груп».

Компанія – серед першопрохідців у напрямку впровадження карбонового ринку в Україні. Це стало можливим завдяки переходу від класичного землеробства до методів, що дозволяють суттєво зменшити вивільнення вуглецю в атмосферу: mini-till, використання органічних добрив, сидератів тощо. А також застосуванню ERP-систем, тобто цілковитій прозорості і достовірності облікових даних.

Згідно із сертифікатами, наданими Компанії в рамках програми, щонайменше 153 тис. га площ «Контінентал» обробляє за технологіями, що відповідають міжнародно затвердженим принципам зменшення викидів вуглецю. А це майже 80% від загального земельного банку Компанії. Обсяг затриманого в ґрунті CO₂, еквівалентний сумі отриманих вуглецевих сертифікатів, складає близько 1,48 тонн з гектара.

Вважаю це важливим кроком на шляху до сталого розвитку і стійкого виробництва. Як прозора і відповідальна Компанія “Контінентал” бережливо ставиться до природних ресурсів. Ми вже кілька років активно впроваджуємо точне землеробство, відмовляємося від глибокого обробітку, дбаємо про відновлення родючості наших ґрунтів, а тепер змогли отримати підтвердження цих практик і на міжнародному рівні. Звісно, ми не зупиняємося на досягнутому та прагнемо якомога ширшого використання відновлюваних агротехнологій і екологічно безпечних методів виробництва. Адже нашою метою є не тільки підвищення продуктивності, а й участь у подоланні глобальних змін клімату, оскільки сільське господарство традиційно було і залишається одним із найбільших джерел викидів парникових газів», – зазначає Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

Реалізація карбонових сертифікатів дозволяє аграріям частково компенсувати витрати, понесені на перехід до регенеративного сільського господарства та зменшення карбонового сліду. Однак для «Контінентал» участь у вуглецевих програмах насамперед засвідчує дотримання екологічних стандартів, відповідальне використання природних ресурсів, їх збереження і відновлення, а також високий рівень корпоративної соціальної відповідальності.

FENIX FO GEN II – універсальний культиватор...

Компанія BEDNAR представляє нове покоління універсальних культиваторів FENIX FO GEN II для...

DIRECTO NE – сучасні широкозахватні сівалки для...

Компанія BEDNAR представляє нову сівалку з модельного ряду DIRECTO – передове рішення для...

Ринок землі 2025: структура, динаміка та...

Ринок землі на Prozorro.Продажі продовжує зростати навіть в умовах війни: понад 25,5 тисяч...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1369
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60768
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38399
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.