В Україні на різних сегментах ринку кількість фальсифікату олії становить від 20 до 80%. Йдеться не лише про те, яке продають на вагу на ринках, а й навіть про продукцію з полиць супермаркетів та магазинів. Щоб не купити фальсифікат, потрібно дотримуватись цілої низки правил.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Неякісне масло регулярно потрапляє навіть у шкільні їдальні, про що свідчать результати перевірок Держпродспоживслужби. Ще одна проблема – недостатній контроль з боку держави та регуляторів. Лабораторні дослідження коштують дорого, тому перевірки проводяться не так часто. Як результат – виробникам вигідніше отримати надприбутки на фальсифікаті й потім, можливо, заплатити штраф, ніж виготовляти справжнє масло, продавати його за високими цінами та втратити частину клієнтів.

Як правильно вибрати масло?

Експерти погоджуються, що в домашніх умовах перевірити масло практично неможливо. Ба більше, за невеликої кількості рослинних жирів це складно зробити навіть у лабораторії. Проте кілька правил допоможуть унеможливити високий ризик покупки фальсифікату.

  • Якісне масло не може коштувати дешево

Якщо продукт коштує менше ніж 50 грн за 200 грамів, то впевнено можна стверджувати, що це підробка. Або ж виробник працює у збиток, що практично неможливо. Якщо ви вирішили купити дешеве “масло”, найкращий варіант – пошукати маленькі упаковки.

  • Іноді фальсифікат можна визначити за консистенцією

Молочний жир швидко твердне. Якщо масло м’яке, його не виходить розрізати ножем або продукт неправильної форми, то однозначно можна стверджувати – це або фальсифікат, або його неправильно зберігають. В обох випадках купувати таку продукцію не варто.

  • Масло не варто купувати в інтернеті або на вагу в малознайомих місцях

Найчастіше натрапити на фальсифіковане масло можна на стихійних ринках або в інтернеті, зазвичай воно продається під маловідомою торговою маркою. Варто пам’ятати, що масло, як і інші молочні продукти, не можна надсилати поштою. Але якщо продавець пропонує саме такий спосіб доставки, значить, ви можете отримати вже зіпсований товар.

DIRECTO NE – сучасні широкозахватні сівалки для...

Компанія BEDNAR представляє нову сівалку з модельного ряду DIRECTO – передове рішення для...

Ринок землі 2025: структура, динаміка та...

Ринок землі на Prozorro.Продажі продовжує зростати навіть в умовах війни: понад 25,5 тисяч...

Чи виграє Укрзалізниця від здорожчання логістики...

Залізниця — головний гравець у логістичній системі України — планує ініціювати підвищення тарифів...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1353
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60717
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38351
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.