Український виробник кизилу будує новий переробний завод
- Деталі
- Аграрні новини
- 2102
Українська компанія Famberry вирощує найбільший у Європі органічний кизиловий сад, розвиває власну переробку та виготовляє варення, компоти, а також сублімований кизил. Оскільки сад та виробничі потужності підприємства знаходяться на окупованій рашистами території, компанії доводиться працювати із залишками врожаю 2021 року та будувати новий переробний завод.
Про це розповіла співвласниця підприємства Famberry Єлизавета Ольшанська, передає Ягідник.
«Зараз усі ми живемо сьогоднішнім днем, тому я вважаю, що, попри все, сьогодні слід розвивати власну переробку та виробляти продукцію. Адже війна війною, а люди хочуть чогось смачного та корисного», – зазначає співвласниця сімейної компанії.
За її словами, нещодавно почалося будівництво нового підприємства в Запоріжжі, оскільки те, що діяло раніше, зараз знаходиться в окупації та невідомо, в якому стані воно буде після звільнення території та перемоги України.
«Тому зараз ми будуємо нову морозильну камеру та невелике переробне підприємство, щоб самостійно виробляти варення, джеми, компоти та пастилу. Тобто у нас буде повний ланцюжок виробництва. Ми, мабуть, надаватимемо складські, а також послуги заморожування, тому шукаємо нові та сучасні технології, щоби йти в ногу з часом», – ділиться планами Єлизавета Ольшанська.



