В Україні атришок вже не дивина – ця культура набуває дедалі більшої популярності серед фермерів. Нині артишок вирощують вже на близько 5 гектарах в різних частинах України.

Про це розповів міжнародний експерт зі зберігання продукції та вирощування нішевих культур Павло Булгаков. На його думку, атришок фермери дедалі частіше починають вирощувати як одних з варіантів диверсифікації свого бізнесу.

Сам Павло Булгаков займається вирощуванням цієї культури на Заході України, у Чернівецькій області, у Центральній частині країни та на Одещині.

«Такий досвід дозволить мені сформувати експертну думку щодо вирощування артишоку в різних кліматичних умовах і, відповідно, надавати практичні рекомендації щодо схеми висадки, термінів проведення робіт, використання гібридних сортів тощо», – розповів Павло Булгаков виданню «Садівництво та Овочівництво. Т.І.».

Експерт наголошує, що атришок добре підходить для вирощування в усіх регіонах України, потрібно лише адаптувати під терміни висадки гібридні сорти. А ще слід зважати на те, що артишок боїться зворотних приморозків. Цьогоріч у Павла Булгакова через це постраждали гібридні сорти, які після стресу дали врожай раніше очікуваних термінів, щоправда менший.

Нині в нашій країні культура споживання артишоків лише формується, тому багато хто не знає, як їх правильно зготувати, і не здогадується про величезну користь цього овоча.

«Після того, як повністю почистити красиву бруньку артишоку, то залишається сама лише користь для організму людини», – зауважує Павло Булгаков.

Він переконаний, що в Україні великий несформований ринок для цього овоча, тому можна сміливо його висаджувати, і варто це робити в різних регіонах України, продовжуючи, у такий спосіб, терміни збору врожаю. Також поступово формується ринок збуту, адже здорове харчування стає все більш популярним, чимало закладів харчування вводять артишок у своє меню, тому він стає все більш затребуваним у споживачів.

 

Пише seeds.org.ua.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1309
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60603
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38260
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.