Навіть звичні продукти, що вважаються абсолютно безпечними, можуть мати приховані ризики. Варто лише знати ці нюанси й дотримуватися простих правил приготування, щоб харчування залишалося корисним і безпечним.

Ми звикли вважати, що свіжі овочі та фрукти завжди корисні, а натуральна їжа безпечна для здоров’я. Проте навіть на нашому столі можуть опинятися продукти, які містять небезпечні токсини. Важливо знати про такі підводні камені, щоб уберегти здоров’я та вчасно уникнути ризику. Розповідаємо про чотири популярні продукти, які ми часто споживаємо, навіть не підозрюючи, що вони мають приховані властивості. Про це йдеться у відео на сторінці Facebook «Характерник Шоу».

Які найпопулярніші продукти можуть бути отруйними, а ми їх їмо кожного дня

  • Картопля — справжня королева нашого меню, без неї складно уявити домашню кухню. Але є нюанс: якщо бульби зеленіють, у них утворюється соланін — токсична сполука, що може спричинити нудоту, головний біль і навіть розлади травлення. Тому картоплю із зеленими ділянками краще не чистити й не готувати, а одразу викидати.
  • Помідори. Томати — яскраві, соковиті та улюблені багатьма, вони дійсно корисні у стиглому вигляді. Проте зелені помідори містять алкалоїди — соланін і томатин, які можуть викликати отруєння. Також небезпечними є стебла та листя цієї рослини, адже вона належить до родини пасльонових. Їсти можна тільки зрілі плоди, вони абсолютно безпечні.
  • Квасоля. Страви з квасолі — поживні й ситні, але вживати цей продукт у сирому чи недовареному вигляді небезпечно. Причина — токсичний білок фітогемаглютинін, який руйнується лише під час тривалого кип’ятіння. Тому обов’язково добре проварюйте квасолю, щоб уникнути харчового отруєння.
  • Яблука по праву вважаються символом здоров’я, адже вони містять вітаміни, клітковину й антиоксиданти. Але небезпеку становлять їхні кісточки. У них є амігдалін — речовина, яка в шлунку може перетворюватися на ціанід. Звісно, 2-3 кісточки не нашкодять, але десятки можуть стати реальною загрозою. Тому краще їх не гризти.

 

Пише tsn.ua.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1309
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60603
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38260
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.