Черемша, яку також називають колба, дикий часник, левурда, ведмежа цибуля, самардала, росте у дикому вигляді та цю рослину можна вирощувати культурним і навіть промисловим способом.

Про це йдеться у матеріалі EastFruit.

Черемша здавна славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними бактерицидними, антибактеріальними і антисептичними діями, а також вітамінним складом. За всіма параметрами черемшу можна назвати «суперфудом», який постійно шукають прихильники здорового способу життя в усіх країнах світу. Більш того, попит на подібні суперфуди різко зріс з моменту початку пандемії коронавірусу.

Читайте також: Українська чорниця завойовує світ

Зазначається, що нинішня популярність черемші робить її вельми прибутковою сільськогосподарською культурою, яка може приносити до $500 тис. доходу з одного гектара. Роздрібна ціна черемші в Україні сягає $23,7 за кг.

Черемша невибаглива рослина, яка здобуває дедалі більшої популярності в якості сільськогосподарської культури для комерційного вирощування.

«В Україні черемша переважно є дикоросом, що росте в лісах, в полях. При цьому насіння садової черемші можна легально купити і посадити у себе на ділянці. Сезон черемші досить короткий. У дикому вигляді в центральних і північних регіонах України черемша виростає в другій половині квітня-початку травня», – каже Катерина Звєрєва, міжнародний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН ФАО.

У їжу черемша вживається як в свіжому вигляді, так і використовується в різних салатах, супах і овочевих стравах. У країнах Скандинавії з черемшею запікають овочі.

«Крім того, черемша – це хороший консервант – в сушеному або розтертому з сіллю вигляді нею посипають м’ясо, щоб воно зберігалося довше. Черемша пахне ніжним часником, тому ідеально підходить в якості добавки до салатів, супів або песто», – додає експерт.

Важливо й те, що черемшею можна ласувати не тільки в сезон. З цієї рослини роблять чимало продуктів більш тривалого зберігання. В інтернеті активні пропозиції консервованої черемші. Також черемшу можна заморожувати, солити, сушити і навіть настоювати на ній рослинне масло.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1277
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60525
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38200
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.