Українська сироварка з 200 л молока щодня виробляє 20 кг сиру
- Деталі
- Аграрні новини
- 87
У домашньому господарстві на Чернігівщині виробляють майже всі види сирів. Щодня з 200 л молока виходить приблизно 20 кг сиру.
Про це розповіла власниця домашнього господарства Марина Грицик.
Вона відмітила, що влітку споживачі найбільше обирають бринзу слабосолену й інші розсільні сири, до вподоби покупцям і витяжний витриманий сир а-ля італійський качокавало — як класичний, так і з різноманітними добавками. Популярний також копчений на натуральній щепі (вільха й черешня) сир сулугуні. Крім того, завжди в топі класичні тверді сири.
Марина Грицик, власниця домашнього господарства, сироварка
Ще у нас є цікаві рішення — лавандовий сир, який має дуже специфічний смак, проте люди і його обирають. Є кавовий сир — коли перед викладкою сирного зерна ми замочуємо його в натуральній каві, він просочується смаком і ароматом та має цікавий кавовий післясмак.
Марина Грицик додала, що кожен сир має різну витримку, частину молока переробляють на м’які та витяжні, частину — на тверді сири, масло, а також використовують сировину для випоювання телят.
Пише agroportal.ua.



