Викликів у весняний період вистачає: це час, коли потрібно і про контроль бур’янів подбати, й про захист від хвороб та шкідників потурбуватися, і необхідні підживлення провести. Однак мінливі погодні умови, притаманні цій порі року, не завжди дають можливість зробити все своєчасно. Щоб культури отримали належні захист і підживлення, а погодні фактори не стали на заваді їх ефективності, фахівці компанії Ukravit в умовах поточного сезону рекомендують застосовувати ад’юванти.

Весняний період – чи не найскладніший з точки зору захисту і підживлення посівів і насаджень, – підтверджує керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець. – В один місяць ми можемо спостерігати знижені і підвищені температури та їх перепади, приморозки та інтенсивну сонячну інсоляцію. Відповідно, оптимальні для проведення обробок умови складаються вкрай рідко. Однак культурні рослини не можуть чекати: якщо вони не отримають безконкурентне середовище для росту і розвитку, захист від шкідників та хвороб чи необхідні елементи живлення, це неминуче відіб’ється майбутній врожайності. Щоб цього уникнути, до робочих розчинів засобів захисту рослин і мікродобрив необхідно додавати ад’юванти: це, по-перше, дозволить нівелювати негативні погодні фактори, по-друге – підвищити ефективність весняних обприскувань».

Олександр рекомендує віддати перевагу органосиліконовому ад’юванту Інгрес (поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан). Високий вміст трисилоксану в ньому пришвидшує розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні. Він дозволяє зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази, до <20,5 мН/м (міліньютонів на метр), в той час як для води цей показник становить близько 73 мН/м. Важливо, що препарат не має заряду, а отже не взаємодіє з молекулами пестицидів та агрохімікатів й не впливає на їх дію.

Читайте також: Післясходовий контроль бур’янів для імі-соняшника

Інгрес зменшує кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує розтікання та охоплення в декілька десятків разів більшої площі листового апарату, що є особливо актуальним для контактних продуктів. Водночас ад’ювант має високі пенетраторні властивості, тобто сприяє швидшому і кращому проникненню ЗЗР та МКД, що пришвидшує його дію й зменшує вплив факторів навколишнього природного середовища на якість обприскувань.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1273
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60514
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38197
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.