У Миронівському інституті пшениці імені В.М.Ремесла успішно проводиться селекційна робота по створенню високоурожайних, високоадаптивних сортів озимих зернових

Для визначення морозостійкості селекційного матеріалу на вихідних ланках селекційного процесу в інституті використовується спосіб оцінки у висівних ящиках за ДСТУ 4749: 2007.

«Дослідний матеріал висівають у ящиках у двох рядах через 3-4 см між рядками по 20-2 насінин у рядок у двох повтореннях сторту-стандарту з високою морозостійкістю. Протягом усієї осені й початку зими рослини перебувають у природних умовах, де проходять першу та другу фази загартування», – йдеться в повідомленні.

Умови осінньо-зимового періоду 2020-21 рр. були сприятливими для проходження рослинами обох фаз загартування. Після загартування ящики з рослинами переносять з вегетаційного майданчика і поміщають у низькотемпературні камери.

«Проморожування рослин здійснюють за двох температур: для озимої пшениці -18-20°C, для озимого ячменю -12-14°C. Цей процес триває 24 години. Після поступового їх розмерзання рослини в ящиках поміщають у приміщення з температурою від +18 до +24°C і готують до відрощування», – повідомили у НААН.

Як зазначають науковці, через 15 діб вони рахують кількість живих та загиблих рослин для подальшого вивчення відсотка життєздатності рослин відносно сорту-стандарту.

Джерело: naas.gov.ua

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

У Києві відбувся Ukrainian Livestock Summit...

Уже четвертий рік поспіль кожної осені компанія «ПроАгро Груп» проводить Український тваринницький...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1269
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60504
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38192
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.