Шиїтаке, ерінги, джі-зонг: фермери на Київщині вирощують екзотичні гриби
- Деталі
- Аграрні новини
- 1509
У Київській області на сімейній фермі Савчуків вирощуються шиїтаке, ерінги, джі-зонг, піопіні – загалом близько десятка видів екзотичних грибів.
Ідея створити таку ферму у подружжя виникла ще вісім років тому. Тоді вони не змогли знайти в Україні шиїтаке, тому вирішили виростити східні гриби самотужки, пише SEEDS.
Зазначається, що вирощування екзотичних грибів потребує стерильних умов. Спочатку міцелій грибів засівають в субстратні блоки з тирси, висівок та кукурудзяної крупи. Це роблять у спеціальній інокуляційній кімнаті. Більше для росту грибів нічого додавати не потрібно.
«Перший врожай було навіть дещо страшно куштувати. Ми з чоловіком подивились одне на одного, посолили гриби і з’їли сирими... Гриби були цілком смачними», – розповідає власниця ферми Лора Савчук.



