Після збору врожаю перцю перед дачниками постає важливе питання – як зберегти його в свіжому вигляді якомога довше. Існує декілька порад, як зберігати овоч і 30 днів, і 60. Про них розповідаємо далі.

Солодкий перець інколи не хоче зберігатися довго після збору врожаю. В чому тут причина і як розтягнути терміни зберігання овоча до самого грудня? 

Метод доволі простий та легкий у реалізації. Його суть полягає в тому, щоб… не мити солодкий перець перед довготривалим зберіганням. Вода руйнуватиме природний захисний наліт на поверхні овоча, і в результаті перед навіть до кінця жовтня не долежить – а до грудня тим паче.

Ще один важливий момент стосується циркуляції повітря в приміщенні. Укладайте овочі, зібрані із грядки – в ящики тонким шаром. І зверху його нічим не накривайте, адже плоди перцю повинні дихати. Тільки в такому випадку вони довго не будуть псуватись.

І не забувайте про необхідність регулярного сортування врожаю. Час від часу перебирайте перці в ящиках. Якщо плоди повністю дозріли – збирайте їх з кущів першими, а потім – відразу вкладайте до холодильнику. Справа в тому, що такі екземпляри виділяють етілен – спеціальний газ, який пришвидшує дозрівання більш зелених плодів. Це скоротить загальний термін зберігання овочів.

Досвідчені експерти наголошують на тому, що для солодких перців різного ступеню зрілості потрібно підібрати ідеальну температуру. Наприклад, зелені перці в стадії так званої технічної стиглості добре зберігатимуться при температурі +9…+12 градусів. В таких умовах він буде дозрівати повільніше та не стане в’янути. Якщо тривалий час зберігати його при температурі нижче, ніж +7 градусів – то на поверхні недостиглих плодів з’являтимуться темні вм’ятини. Їх причина – холодове пошкодження плодів.

Червоні і жовті перці вважаються повністю стиглими і тому для їхнього зберігання ідеально підходить температура на рівні +4…+7 градусів. Такий температурний режим максимально сповільнить процеси старіння плодів.

Завдяки ось цим порадам солодкий перець після збору врожаю буде зберігатись і 30 днів, і навіть 60 – до самого Нового року.

 

Пише newsyou.info.

Як швидко опанувати технологію гранулювання

Сьогоднішні велика кількість компаній надають перевагу реставрації та модернізації наявного у них...

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1298
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60581
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38248
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.