Попри перші заморозки, не поспішайте викопувати моркву. Якщо зібрати врожай занадто рано, то недостиглі плоди втрачають частину своїх поживних речовин, погано зберігаються і швидко стаюють в'ялими.

Саме в цей момент морква поступово стає досить соковитою. Продовжує набирати солодкість та корисні мікроелементи до повного дозрівання.

Коли викопувати моркву. Оптимальний час збору врожаю, коли середньодобова температура тримається на рівні +5…+7°C. Саме тоді морква готова до тривалого зберігання. Чим довше вона буде у землі, тим соковитішою та солодшою буде.

Морква стає особливо соковитою, якщо викопати її не раніше жовтня, а іноді навіть дочекатися листопада. Головне - встигнути зібрати врожай до серйозних морозів, адже підмерзла морква гірше зберігається і може втратити смак.

Як правильно викопувати моркву : 

  • Обирайте сухий сонячний день. Викопуйте обережно, підкопуючи вилами, щоб не пошкодити моркву.
  • Одразу обрізайте бадилля, залишаючи "хвостик" до 1 см, щоб вона не проростала в погребі.
  • Дайте моркві підсохнути на повітрі кілька годин, але не під прямим сонцем.

Як зберігати моркву :

  • Переберіть. Пошкоджені та тріснуті використайте першими.
  • Найкраще зберігати моркву в ящиках із вологим піском або тирсою при температурі +1…+3°C.
  • Періодично перевіряйте овочі й видаляйте ті, що почали псуватися.
  • Уникайте зберігання біля яблук чи груш - вони виділяють етилен, який прискорює псування.

 

Пише gazeta.ua.

KUHN Multi Master 153: сила традицій і сучасних...

На аграрному ринку завжди цінуються машини, які поєднують надійність, продуманість деталей і...

76 га/день з урожайністю від 8 до 10 т!

Як показує себе на полях ТОВ «Фелікс Агро» — найпродуктивніший у світі та перший в Україні...

У Києві відбувся Ukrainian Livestock Summit...

Уже четвертий рік поспіль кожної осені компанія «ПроАгро Груп» проводить Український тваринницький...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1267
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60494
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38170
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.