
Світові ціни на цукор упали до мінімуму з березня 2021 року - FAO
- Деталі
- Аграрні новини
- 113
Світові ціни на цукор у вересні 2025 року впали до найнижчого рівня з березня 2021 року через збільшення виробництва цукру в Бразилії та сприятливі погодні умови для цукрової тростини в Індії й Таїланді. Про це йдеться у звіті ФАО.
За даними ФАО, у вересні середнє значення Індексу цін на цукор склало 99,4 пункту, що на 4,2 пункту (4,1%) менше, ніж у серпні, і на 26,9 пункту (21,3%) нижче показника за аналогічний період минулого року. Це стало найнижчим значенням індексу з березня 2021 року (96,2 пункту).
Основною причиною падіння цін став вищий, ніж очікувалося, обсяг виробництва цукру в Бразилії. Це пов’язано зі значними обсягами переробки та збільшеним використанням цукрової тростини для виробництва цукру у ключових південних регіонах країни.
Крім того, зниженню цін сприяли хороші прогнози врожаю в Індії та Таїланді: рясні мусонні дощі та розширення посівних площ забезпечили хороші умови для росту цукрової тростини.
Такий спад означає, що частина тиску на світові продовольчі ціни зараз «знімається» через дешевший цукор. Однак низькі ціни на цукор можуть мати негативні наслідки для фермерів у країнах, де виробництво цукру є важливою частиною агросектора.
Пише latifundist.com.