
В Україні розпочинає роботу перший завод з переробки часнику
- Деталі
- Аграрні новини
- 1365
На Вінниччині відкривається перший завод з переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості.
Про це повідомив директор ТОВ «ППГ» Василь Гудзовський, передає agro-business.com.ua.
«Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів», – зазначив Гудзовський.
Читайте також: Як досягти успіху у вирощуванні часнику
Зазначається, що ринок споживання сушеного часнику в Україні чималий і 90% цього ринку – імпорт, переважно з Китаю.
Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.